Kassalaitteen päällä olevat LED valot kertovat laitteiston tilasta. Esimerkiksi onko kassalaitteessa jokin virhetilanne josta laitteisto toipuu automaattisesti tai odottaako kassalaite joitain toimenpiteitä.

Kassalaitteen normaalit tilat

Virta pois

Valmiustila

Bluetooth alustus

Laite (ei viivakoodinlukija) kytketään USB-porttiin

Kun USB lisälaite (ei viivakoodinlukija tai USB hub - USB hubia ei voi käyttäää) kytketään kassalaitteen pohjassa olevaan porttiin kiinni, LED valot vilkkuvat n. 5 sekuntia kunnes tila palautuu takaisin valmiustilaan.

Kassalaitteen virhetilanteet joista laitteisto toipuu automaattisesti

Tulostinpää on kuumentunut liikaa

Tulostaminen on loppunut koska kuittipaperi on kuumentunut liikaa. Kun kuittipaperin lämpötila laskee normaalille tasolle tulostaminen jatkuu automaattisesti.

Kassalaitteen virhetilanteet jotka vaativat käyttäjän toimenpiteitä

Kuittitulostimen luukku on auki

Kuittitulostimen luukku on auki. Tarkista tarvittaessa, että tulostimessa on paperia ja se on asetettu oikein ja sulje sen jälkeen tulostimen kansi.

Kuittitulostimen paperi on lopussa

Avaa kuittitulostin, lisää paperia kuittitulostimeen ja sulje kuittitulostimen kansi jolloin kassalaitteisto palaa takaisin valmiustilaan.

Käteiskassa ei auennut normaalisti

Poista käteiskassan avautumisen estävät mahdolliset esteet ja yritä uudelleen. Ohjeet käteiskassan avaamiseen avausnapin avulla tai mekaanisesti.

Kassalaitteen vikatilanteet

Kuittipaperin leikkuri

Kuittipaperin leikkuri ei toiminut odotetusti - punainen LED valo vilkkuu jatkuvasti. Mikäli kuittipaperi on jumiutunut, niin poista jumiutunut paperi, aseta kuittipaperi paikalleen ja sulje kuittitulostimen luukku.

Mikäli ongelma ei poistunut niin sammuta kassalaitteisto virtakytkimestä hetkeksi ja kytke virta takaisin päälle.

Virtalähteen jännitehäiriö

Kassalaitteen virransaannissa on (ollut) häiriö - punainen LED valo vilkkuu kerran ja sammuu. Kytke virta hetkeksi pois kassalaitteen virtakytkimestä ja kytke virta takaisin päälle.

Mikäli ongelma ei poistunut niin kokeile, kassalaitteen kytkemistä toiseen virtapistokkeeseen.

Kuittitulostimen lämpötila-anturin vika

Kuittitulostimen lämpötila-anturissa on (ollut) häiriö - punainen LED valo vilkkuu kahdesti ja sammuu. Kytke virta hetkeksi pois kassalaitteen virtakytkimestä ja kytke virta takaisin päälle.

Bluetooth tiedonsiirto-ongelma

Bluetooth tiedonsiirrossa on (ollut) häiriö - punainen LED valo vilkkuu kolmesti ja sammuu. Kytke virta hetkeksi pois kassalaitteen virtakytkimestä ja kytke virta takaisin päälle.

Flash muistiongelma

Flash muistiongelma - punainen LED valo vilkkuu neljästi ja sammuu. Kytke virta hetkeksi pois kassalaitteen virtakytkimestä ja kytke virta takaisin päälle.  Mikäli ongelma ei poistunut, niin ota yhteyttä OP Kassan asiakaspalveluun.

EEPROM muistiongelma

EEPROM muistiongelma - punainen LED valo vilkkuu viidesti ja sammuu. Kytke virta hetkeksi pois kassalaitteen virtakytkimestä ja kytke virta takaisin päälle.  Mikäli ongelma ei poistunut, niin ota yhteyttä OP Kassan asiakaspalveluun.

SRAM muistiongelma

SRAM muistiongelma - punainen LED valo vilkkuu kuudesti ja sammuu. Kytke virta hetkeksi pois kassalaitteen virtakytkimestä ja kytke virta takaisin päälle.  Mikäli ongelma ei poistunut, niin ota yhteyttä OP Kassan asiakaspalveluun.