Voit luoda Kassassa lahjakortteja sekä ottaa vastaan lahjakorttimaksuja. Voit myös etsiä myytyjä lahjakortteja Tapahtumista.

Lahjakortin luominen

Voit halutessasi luoda valmiita lahjakortteja, joilla on keksimäsi nimi. Voit myös määrittää arvon etukäteen. Kas näin:

1. Valitse päänäkymästä Muokkaa. Valitse sitten Luo uusi lahjakortti.

2. Anna lahjakortille nimi, esimerkiksi Äitienpäivän hemmottelulahjakortti. Voit asettaa lahjakortille myös arvon eli myyntihinnan. Voit myydä lahjakorttia myös verkossa, jos sinulla on OP Kassa -verkkokauppa aktiivisena. Paina Tallenna.

HUOM! Voit myydä lahjakortteja ilman tätä vaihetta. Kassassa on jo valmiiksi vapaamyyntimuotoinen Lahjakortti-tuote (lahjakortti jolla on ns. muuttuva hinta) Lahjakortit-tuoteryhmän sisällä. Valitsemalla tämän tuotteen, voit määrittää sille sopivan summan suoraan ostotapahtuman yhteydessä. Lue lisää alta.

Lahjakortin myyminen asiakkaalle, tapa 1

1. Kun asiakas haluaa ostaa liikkeestäsi lahjakortin, valitse tuotelistalta Lahjakortit. Jos olet luonut valmiita lahjakortteja, voit valita sellaisen tai valita Lahjakortti Muuttuva.

2. Jos lahjakortille ei ole asetettu ennakkoon arvoa, aseta hinta.

3. Lahjakortti ilmestyy ostoskoriin.

4. Kun asiakas on maksanut ostoksensa, ilmestyvät lahjakortin tiedot, jotka sinun kannattaa kirjoittaa pahviseen lahjakorttiin. Muista kirjoittaa korttiin erityisesti lahjakortin numerosarja sekä voimassaoloaika.

Lahjakortin myyminen asiakkaalle, tapa 2

1. Valitse Vapaamyynti alanapeista.

2. Syötä lahjakortin arvo ja paina isoa turkoosia nappia.

3. Valitse Lahjakortti avautuvasta näkymästä.

4. Lahjakortti ilmestyy ostoskoriin.

5. Kun asiakas on maksanut ostoksensa, ilmestyvät lahjakortin tiedot, jotka sinun kannattaa kirjoittaa pahviseen lahjakorttiin. Muista kirjoittaa korttiin erityisesti lahjakortin numerosarja sekä voimassaoloaika.

Kun asiakas maksaa lahjakortilla

1. Kun asiakas haluaa maksaa lahjakortilla, valitse maksuvaiheessa "Muut maksutavat" -> "Lahjakortti".

2. Syötä sitten lahjakortin numero. Numero löytyy asiakkaan lahjakortista, johon se on kirjoitettu ylös.

3. Lahjakortti näkyy näytöllä. Näet ajantasaisen arvon ja alkuperäisen arvon, voimassaoloajan sekä numerosarjan. Valitse "Maksa lahjakortilla".

Jos lahjakortin numerosarjaa ei ole tai sitä ei löydy

1. Kun asiakas haluaa maksaa lahjakortilla, valitse maksuvaiheessa "Muut maksutavat" -> "Lahjakortti".

2. Jos lahjakortin numerosarjaa ei löydykään tai sitä ei ole, valitse alhaalla oleva linkki Eikö lahjakortilla ole numeroa?

3. Syötä sitten lahjakortin summa. Paina oranssia nappia.

Lahjakortin etsiminen tapahtumista

Voit etsiä lahjakortteja tapahtumat-näkymästä, tässä opas tapahtumat-näkymän käyttöön.

1. Valitse Valikko ja Tapahtumat.

2. Voit etsiä lahjakorttia syöttämällä hakukenttään ostoksen kuittinumeron tai päivämäärän perusteella. Valitse löytynyt ostos.

3. Valitse näkymästä Näytä lahjakortti.

4. Näet lahjakortin nykyisen ja alkuperäisen arvon, voimassaoloajan sekä korttinumeron. Jos asiakkaan alkuperäinen kortti on hävinnyt, voit tehdä uuden ja kirjoittaa oikean alalaidan numeron korttiin ylös.