Suosittelemme, että syötät tuotteita Kassaan. Pysyt paremmin kärryillä menekistä, sillä varastosaldo päivittyy myynnin mukaan. Jos perustat verkkokaupan OP Kassan kautta, on tuotteiden luominen tärkeää.

Mistä aloitan?

1. Voit aloittaa tuotteiden luomisen kahta kautta. Nopein tapa on aloittaa luonti ostoskorissa olevaa Luo uusi tuote -riviä painamalla. 

2. Voit aloittaa luomisen myös Muokkaa - Luo uusi tuote kautta:

Mitä Luo uusi tuote -näkymä sisältää?

Luo uusi tuote -ikkunaa selaamalla näet kaikki tuotteen luomiseen tarvittavat kohdat. Huomaa, että vain nimi ja hinta ovat pakollisia kohtia.

1. Uusi tuote tarvitsee vähintään nimen ja hinnan. Hinta on asiakkaalle näkyvä hinta eli se sisältää arvonlisäveron.

2. Sisäänostohinta on se hinta, jonka olet itse maksanut tuotteesta. Sisäänostohintaa käytetään myös varastoarvon laskemisessa.

3. Valitse tuotteelle tuoteryhmä. Jos et ole luonut vielä yhtään ryhmää, voit luoda niitä myös tuotteen luonnin yhteydessä. Lue lisää tuoteryhmistä täältä. Tuoteryhmien luonti on erityisen tärkeää, jos myyt tuotteitasi OP Kassa -verkkokaupassa, koska verkkokaupan sivuilla tuotteet ryhmitellään tuoteryhmien mukaan.

4. Jos tuotteella on viivakoodi, voit lisätä sen viivakoodikenttään viivakoodinlukijalla lukemalla tai käsin syöttämällä.

5. Tuotteella on rajallinen varastosaldo -kohta tarkoittaa, että voit tarvittaessa asettaa tuotteelle varastosaldon. Saldo päivittyy jatkossa myynnin mukaan, mutta voit korjata saldoa käsin esimerkiksi inventaarioissa. Saat ominaisuuden päälle täppäämällä oikeassa laidassa olevaa valitsinta.

6. Tuotteella on vaihtoehtoja -kohtaan voit lisätä tuotteelle eri variaatioita. Esimerkiksi, jos sinulla on valikoimissasi paita, voit antaa sille eri kokoja. Voit määrittää jokaiselle vaihtoehdolle oman hinnan, sisäänostohinnan, viivakoodin ja varastosaldon.

7. Tuotteella on alennettu hinta -kohdassa voit asettaa tuotteelle alennuksen joko prosentti- tai euromääräisenä. Kun alennus ei ole enää voimassa, täppäät vain kohdan pois päältä.

8. Voit asettaa tuotekuvan ottamalla kuvan tuotteesta iPadilla tai valitsemalla olemassa olevan kuvan iPadin kuvakirjastosta.

9. Voit tarvittaessa muuttaa tuotteen arvonlisäveroa. Kauppasi oletus-ALVin pääset asettamaan valikko - Hallinta - Lisäasetukset.

10. Voit asettaa tuotteelle toimittajan.

11. Jos haluat myydä tuotetta OP Kassa -verkkokaupassa, täppää Myy verkkokaupassa -kohta aktiiviseksi. Verkkokauppamyynnissä kannattaa panostaa tuotekuvaukseen ja hyvään tuotekuvaan!

12. Kun olet täyttänyt haluamasi kentät, muista painaa Tallenna lopuksi.

Löysitkö etsimäsi vastauksen?