Ennen integraation käyttöönottoa on hyvä käydä läpi integraatioasetukset. Ne jakautuvat kolmeen eri osioon, joissa jokaisessa on omat oletusasetukset.

• Integraatioasetukset löytyvät Shopifystä seuraavan polun takaa:  Apps -> OP Kassa. Sivun alareunasta löydät synkronointiin ja integraatioon liittyviä asetuksia.

Integraatioasetukset: Saldotieto

Voit valita, haluatko ylläpitää tuotteen saldotietoa OP Kassassa tai Shopifyssä. Halutessasi voit jättää saldon synkronoinnin kokonaan pois päältä.

Näin valitset saldotietojen synkronointiasetuksen

Valitse haluamasi synkronointiasetus kuvassa näkyvästä pudotusvalikosta:

• Jos haluat, että OP Kassa on saldotietojen pääjärjestelmä, valitse "OP Kassasta Shopifyyn".
  • Jos haluat, että Shopify on saldotietojen pääjärjestelmä, valitse "Shopifystä OP Kassaan".
  • Jos et halua synkronoida saldotietoja lainkaan, valitse "Ei synkronoida saldotietoja".

Järjestelmän oletusasetuksena on "OP Kassasta Shopifyyn."

Seuraavaksi käymme läpi, miten saldon päivittäminen toimii eri valinnoilla.

Saldon pääjärjestelmänä OP Kassa

Jos saldon pääjärjestelmä on OP Kassa:

• Myymälämyynnit vähentävät saldoa OP Kassassa välittömästi. Saldomuutos päivittyy Shopifyyn muutaman minuutin viiveellä, kun integraatiopäivitys seuraavan kerran ajetaan.
  • Verkkokauppatilaus vähentää saldon ensin Shopifyssä. Kun tilaus siirtyy OP Kassaan, saldo vähentyy Kassassa. Saldomuutos synkronoidaan tarvittaessa takaisin Shopifyhyn.
  • HUOM. Jos saldon pääjärjestelmä on OP Kassa, saldon manuaalinen päivitys Shopifyyn ei muuta saldoa

Saldon pääjärjestelmänä Shopify

Jos saldon pääjärjestelmä on Shopify

• Myymälämyynnit vähentävät saldoa Shopifyssä muutaman minuutin viiveellä, kun integraatiopäivitys seuraavan kerran ajetaan.
  • Verkkokauppatilaus vähentää saldoa välittömästi Shopifystä, ja saldo päivitetään Shopifystä OP Kassaan.
  • HUOM. Jos saldon pääjärjestelmä on Shopify, saldon manuaalinen päivitys OP Kassaan ei muuta saldoa Shopifyssä.

• HUOM. Jos tilausten synkronointi ei ole päällä, saldot eivät pysy ajan tasalla järjestelmien välillä.