Jos sinulla on paljon tuotteita, on tuotteiden massatuonti helppo ja nopea tapa lisätä tuotteet kerralla tuoterekisteriin. Massatuonnin voit tehdä Excelin avulla. Tiedoston on oltava .xlsx-muodossa, ja voit ladata sen itsellesi hallintapaneelista.

Suosittelemme ennen uusien tuotteiden tuontia lataamaan nykyiset tuotteesi Excel-formaattiin hallintapaneelin “Vie Exceliin” -toiminnon avulla. Näin näet, miten tuotteesi näkyvät uudistuneessa Excel-pohjassa.

Excel-tuonti tapahtuu seuraavasti:

1. Kirjaudu sisään hallintapaneeliin ja valitse tuotevalikosta kohta “Kaikki tuotteet” sekä "Tuo Excelistä."

2. Lataa avautuvasta ikkunasta .xlsx-tiedosto painamalla "products.xlsx" -painiketta ja tallenna tiedosto koneellesi.

3. Avaa tiedosto Excelillä tai vastaavalla ohjelmalla ja täydennä tiedostopohjaan tuotetiedot. Muista tallentaa tiedosto muokkauksen jälkeen koneellesi!

Tuotetietojen täydennys:

Pakollisia tietoja ovat tuotteen nimi (name) ja hinta (price).

Valinnaisia lisätietoja voit täyttää seuraavien ohjeiden avulla:

• Tuotteen SKU (SKU). Merkitse tuotevariantille sama SKU kuin emotuotteelle.
  • Is variant: merkitse tähän kohtaan true, jos kyseessä on tuotevariantti. Muuten voit jättää kohdan tyhjäksi.
  • Tuotevariantin SKU (Variant SKU). Jos kyseessä on tuotevariantti, lisää variantin SKU tähän.
  • Tuotteen nimi (Name)
  • Property 1 name (Propertyt ovat tuotteesi vaihtoehtoisia ominaisuuksia, esimerkiksi värit tai koot. Lue lisää tuotevaihtoehdoista täältä.)
  • Property 1 value
  • Property 2 name
  • Property 2 value
  • Property 3 name
  • Property 3 value
  • Tuotteen kuvaus (Description). Kuvausta ei voi lisätä tuotevarianteille.
  • Tuoteryhmä (Category). Tuoteryhmää ei voi lisätä tuotevarianteille.
  • Hinta (Price)
  • Ostohinta (Purchase price)
  • Arvonlisävero (Tax). Arvonlisäveroa ei voi lisätä tuotevarianteille.
  • Alennus (Discount price). Jos alennusta ei ole, jätä kenttä tyhjäksi.
  • Tuotteen toimittaja (Supplier). Tuotteen toimittajaa ei voi lisätä tuotevarianteille.
  • Viivakoodi (Barcode / EAN). Syötä viivakoodi joko variantti- tai päätuotteelle, älä molemmille.
  • Varastosaldo (Stock amount). Jos tuotteen varastosaldo on rajoittamaton, voit jättää kohdan tyhjäksi.
  • Myytävissä verkkokaupassa (Sell online). Jos tuote on myytävissä verkossa, lisää "true". Tietoa ei voi lisätä tuotevarianteille, ainoastaan emotuotteelle.
  • Pituus (Lenght). Pituus, leveys, korkeus ja paino ovat tietoja logistiikkaa varten. Jos syötät tiedot, ilmoita pituus, leveys ja korkeus senttimetreinä, paino grammoina.
  • Width (Leveys)
  • Height (Korkeus)
  • Weight (Paino)
  • Image URL 1 - 4. Tähän kohtaan voit lisätä linkit tuotekuviin.
  • Brand ID. Tämä koskee Stockmann markkinapaikkaa käyttäviä kauppiaita. Tämän tiedon saat Stockmannilta.

4. Kun olet täydentänyt tarvittavat tiedot, tallenna tiedosto koneellesi .xlsx-muodossa.

5. Lataa tiedosto hallintapaneeliin valitsemalla "tuo tuotteita" ja "valitse tiedosto". Valitse avautuvassa ikkunassa äsken tallentamasi tiedosto tai vedä se ikkunaan.

6. Valitse seuraavassa ikkunassa, mihin myyntipaikkoihin haluat asettaa tuotteet myyntiin. Jokaisella kauppiaalla on oletuksena yksi kivijalkamyyntipaikka. Sen rinnalla voi olla digitaalinen myyntipaikka, esimerkiksi Shopify. Aloita sen jälkeen tiedoston lataaminen painamalla “Tuo Excelistä”.

7. Tuotteet alkavat seuraavaksi latautua hallintapaneeliin. Saat sähköpostitse ilmoituksen, kun kaikki on valmista. Jos tuotteita on kymmeniä tai satoja, tässä saattaa kestää useita minuutteja.