Vaikka tuotetta ei olisi syötetty varastoon, sen voi silti myydä. Sitä varten Kassassa on vapaamyynti. Tuoteryhmät ja vapaamyyntiluokat eivät ole sama asia. Voit silti linkittää vapaamyyntituotteen tuoteryhmään.

Vapaamyyntituotteen luonti ja muokkaus

1. Voit luoda ja muokata vapaamyyntituotteita muokkaustilassa. Siirry ensin ruudukon muokkaustilaan oikean yläkulman kynä-ikonista. Valitse sen jälkeen Muokkaa tuotteita ruudukon alareunasta.

Valitse Luo vapaamyyntituote. (Voit luoda ja muokata vapaamyyntituotteita myös myynnin yhteydessä, .)

2. Voit luoda uuden vapaamyyntituotteen oikeassa reunassa olevasta painikkeesta ja asettaa tuotteelle nimen, arvonlisäveron ja tuoteryhmän. Paina Tallenna.

3. Voit muokata olemassa olevaa vapaamyyntituotetta painamalla Muokkaa tuotteita-näkymässä Vapaamyyntituotteet-listalta haluamaasi vapaamyyntituotetta. Paina Tallenna.

Kuinka myyn vapaamyynnissä?

1. Löydät vapaamyynnin alanapeista oikeasta alalaidasta

2. Voit myydä tuotteen valitsemalla vapaamyyntituotteen ja asettamalla sille hinnan laskimessa. Vapaamyyntituotteen valintanäkymässä voit myös luoda uuden vapaamyyntituotteen.

3. Jos luot uuden vapaamyyntituotteen, voit asettaa sille nimen, arvonlisäveron ja linkittää johonkin tuoteryhmään.

4. Jos valitset jo luodun vapaamyyntituotteen listalta, valitse suoraan painamalla ympyrää.

5. Jos haluat muokata olemassa olevaa vapaamyyntituotetta, siirry ruudukkonäkymässä muokkaustilaan ja valitse Muokkaa tuotteita.